Μενού Κλείσιμο

WEBINAR Νευροπλοήγησης για φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ)

Ημέρα: Τετάρτη 02/12/2020
Ώρα: 17:00-19:00
Στα πλαίσια της τηλεεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) της Σχολής Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας οι συμμετέχοντες φοιτητές παρακολούθησαν μια εξομοίωση της εφαρμογής του Συστήματος Νευροπλοήγησης (Νeuronavigation System) σε πρόπλασμα, για χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης.
Χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Navient Cranial του οίκου ClaroNav το οποίο αποτελεί Σύστημα Νευροπλοήγησης νέας γενιάς με οπτικούς αισθητήρες εντοπισμού 360 μοιρών. Αυτό συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των οπτικών συστημάτων (που δεν έχουν παρεμβολές από ηλεκτρομαγνητικά πεδία στην αίθουσα του χειρουργείου) και παράλληλα την ευελιξία των ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων, όπου τα εργαλεία εντοπίζονται στον χώρο πιο εύκολα και χωρίς παρεμβολές.
Μετά την ολοκλήρωση της εξομοίωσης του χειρουργείου έγινε επίδειξη της εφαρμογής Image Fusion, στην οποία συνδυάζονται τεχνολογίες αξονικής τομογραφίας (CT Scan) με την μαγνητική τομογραφία (MRI Scan). Με αυτή τη τεχνική απεικονίζονται στα τρία επίπεδα (Εγκάρσιο, Οβελιαίο και Στεφανιαίο επίπεδο) και σε εικονικό μοντέλο 3D – οστικές δομές, μαλακά μόρια και αγγεία.
Η χρήση της τεχνολογίας της Νευροπλοήγησης προσφέρει στο νευροχειρουργό, τον ορθοπεδικό ή τον χειρουργό ΩΡΛ ακριβέστερο σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης με μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια και ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται μικρότερες τομές και μικρότερος χειρουργικός χρόνος.
Την τηλεεκπαίδευση και τον απαιτούμενο εξοπλισμό Νευροπλοήγησης χορήγησε η εταιρεία Spine Action Ε.Π.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *